Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton : Jubileumsutgåva med bonusmaterial by Tage Danielsson,Per Åhlin«Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton : Jubileumsutgåva med bonusmaterial» by Tage Danielsson,Per Åhlin

Svenska | ISBN: 9789146235033 | EPUB | 18.9 MB

Karl-Bertil Jonsson fyller fyrtio! Sedan 1975 har SVT varje julafton visat Per Åhlins och Tage Danielssons älskade film om den idealistiske pojken som tar lagen i egna händer. Nu ges sagan ut på nytt i bokform; en jubileumsupplaga med Per Åhlins personliga berättelse om filmens kreativa och tidspressade tillblivelse och med filmens kompletta storyboard som extra bonusmaterial.
Den fjortonårige Karl-Bertil som inspirerad av Robin Hood tar paket från sitt extrajobb på postens paketavdelning och delar ut till fattiga i slumkvarteren har älskats av den svenska publiken och blivit synonym med svensk jultradition. Många av filmens karaktärer har även letat sig in i folksjälen och blivit klassiska, som exempelvis Karl-Bertils far, varuhusdirektören Tyko Jonsson, som då han får reda på att hans son stulit julklappar av rika personer för att ge till fattiga, utbrister: “Jag har närt en kommunist vid min barm!” Och Karl-Bertils ömma moder som bjuder sin son på frukost på sängen och byrådirektör H.K. Bergdahl som när Karl-Bertil tvingas berätta vad han gjort säger: “Det var förbanne mig det finaste jag hört sedan jag konfirmerades!”
Per Åhlin ger oss i denna jubileumsutgåva en unik insyn i hur det gick till att skapa filmen; från storyboard till slutklippning – dagen före julafton 1975.

Illustratör: Per Åhlin,
Omslagsformgivare: Annika Lyth,
Omslagsformgivare: Per Åhlin

NITROFLARE LINK:

Download Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton : Jubileumsutgåva med bonusmaterial by Tage Danielsson,Per Åhlin

ICERBOX LINK:

Download Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton : Jubileumsutgåva med bonusmaterial by Tage Danielsson,Per Åhlin

Log in with your credentials

Forgot your details?